bok_svenska

EL TRAIDOR DE PRAGA - book trailer from El traidor de Praga on Vimeo.

El traidor de Praga
(Förädaren från Prag)

Efter offentliggörandet av detta utmärkta roman kan man inte säga att genren spion romaner har ingen verklig litterär tradition i spanska. De, precis fötts.
(El Nuevo Herald (Miami)

El traidor de Praga (Verbum, 2012), är den mest fängslande thrillern i den kubanska litteraturen på många år. Den länkar samman Prag, Washington, South Jemen, Paris, Sitges, Madrid, Havanna, Genève och Panama City. Romanen tar med läsaren i en virvelvind under kommunismens falls sista dagar i Östeuropa, då hotet om terroristceller redan skymtade på horisonten. En roman med en så häpnadsväckande berättelse full av verkliga karaktärer och händelser att fiktion och historia blir oskiljbara. El traidor de Praga blottlägger underbyggnaden av internationellt spionage med sådana detaljer, att vi aldrig med säkerhet kommer att veta om det verkligen har ägt rum, men allt är möjligt ...

Recensioner:

El Nuevo Herald (Miami)
Manuel C. Díaz

El traidor de Praga är en roman som har skrivits så noga, att vi bara kan föreställa oss mängden av forskning som författaren hade att göra. Det finns så många detaljer och även om det är känt att historien är fiktiv, är den accepterat som sanning till de mest osannolika scenerna. Efter utgivningen av denna utmärkta roman kan man inte längre säga att genren spion roman inte har en tradition i spanskan, den har precis fötts. Och är av kubanskt ursprung. Från och med nu kommer spionerna inte från kylan utan från tropikerna.

La Revista del Diario (Miami)
Luis de la Paz

Humberto Lopez y Guerra väver en komplott som har stor trovärdighet (vilket är viktigt i den här typen av roman). Allt är bra sammanvävt, karaktärerna känns nära, i en smidig prosa. En intensiv bok som lämnar oss förbryllade och undrande om historien kan vara sann eller åtminstone potentiellt möjligt i denna utmärkta roman.

Radio Praga (Praga)
Freddy Valverde

"El traidor de Praga" är skriven av den svensk kubanske filmaren, journalisten och författaren Humberto Lopez och Guerra, och är utan överdrift en bok som fängslar läsaren från första till sista sidan. Författaren tar oss genom den labyrint som representerar de sista dagarna av kommunismen i Sovjetblocket, inflytandesfären i Moskva, som sedan kom till Kuba. Romanen, som kombinerar fiktion med verklighet, är ett bevis på vad det östeuropeiska totalitära systemet var och vad som återstår av Castros regim på Kuba.

Diario de Cuba (Madrid) / Aurora Boreal (Copenhague)

En beroendeframkallande roman
José Prats Sariol y Emil Volek

Ett ämne för en roman är som ett band av laglösa och att "fånga läsaren" är spionromanens avgörande tecken på kvalitet. El traidor de Praga (Förrädaren från Prag) uppnår dessa meriter från allra första sidan. När man börjat läsa den går det inte att sluta.


Cubaencuentro (Madrid)

Luis Manuel García Méndez

"El traidor de Praga" är på många sätt, ett originalverk i samband med kubanska litteratur. Den är väl uppbygd och håller en frenetisk takt i bästa genretradition. Romanen bygger på en grundlig undersökning som går från huvudlinjerna i politik och historia i det tjugonde århundradet med detaljer om händelser som ofta borgar för ytterligare trovärdighet i en berättelse.

hedengrens-logo

Nu finns ”El traidor de Praga” att köpa direkt över disk
alternativt beställa den på
Hedengrens bokhandel
i Sturegallerian, Stureplan 4.
Tel. 08–611 51 32.

Triángulo de espías (Spiontriangeln)

Den nya spionroman av H.L. Guerra

triangulo-portada-verbum-final2Det mystiska mordet på en ung rysk kvinna i Stockholm orsakar ett operativ alert hos Säpo som omedelbart lägger en rökridå runt brottet. Säpo, Stig Bohman, ansvarar för att störa polisens arbete som leds av kommissarie Gunnar Jansson och hans assistent Anna Palmqvist. Anledningen är att flickan som, enligt kvällstidningarna, är en östeuropeisk prostituerad som dött av en överdos heroin- är dotter till Alvaro Espinosa, en kubansk överste som är villig att hoppa av och sälja hemlig information från Castros regim till amerikanerna.

Manuel C. Díaz / Miami Herald "Spiontriangel är en stor spion roman. Jag kan inte hitta ett bättre sätt att beskriva den. […] Med denna roman har Humberto Lopez y Guerra visat, som han också gjorde i Förrädaren från Prag att spionerna inte kommer från kylan. De kan komma från den tropiska värmen. I själva verket är de redan här. När allt kommer omkring är de bara nittio miles från oss".

ISBN: 978-84-9074-411-6